top of page
עריכה אקדמית

חוקרים באקדמיה נדרשים לכתוב על בסיס קבוע. הצעות מחקר ומחקרים, בקשות למענקים, הרצאות לכנסים בתחום התמחותם ומאמרים לשיפוט טרם פרסומם בכתבי-עת מקצועיים – כל אלו יצאו נשכרים מעריכת תוכן. הרעיונות הכי מבריקים של חוקרים מצוינים עלולים להתעמעם בגלל טקסטים רוויי ניסוחים מתפתלים ומייגעים, או כאלו שלא מצליחים להסביר ברהיטות מדוע המחקר חדשני ומעניין. לפעמים התוכן בסדר גמור, אבל מעט ליטוש או עריכה יקפיצו אותו לשלב הבא. עריכת תוכן ראויה עשויה להיות הגורם שיכריע האם הצעת מחקר תזכה במענק מבוקש או האם מאמר יתקבל לפרסום בכתב-עת בעל חשיבות.

 

אני עורכת טקסטים אקדמיים מכל הסוגים ומשמשת כעורכת תוכן בכתב-עת אקדמי שפיט של הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב; בין לקוחותיי הקבועים נמנים חוקרים מאוניברסיטת תל-אביב ומאוניברסיטת בר-אילן.

עריכה

עריכה טובה לוקחת את הטקסט שאתם כתבתם ועושה אותו ברור יותר, מהודק יותר, וגם, למה להכחיש, יפה יותר.  בקיצור – כתוב טוב יותר, אבל עדיין אתם. "עריכה" היא בעצם שם כולל לשני חלקי העבודה: עריכת לשון ועריכת תוכן. עריכת לשון נוגעת לפן הדקדוקי של הטקסט ומתמקדת בליטוש והאחדת הכתוב, כמו גם בתחביר ובסגנון. עריכת תוכן משמעה שהעורך משמש גם כקורא ביקורתי של הטקסט, המצביע על חוסרים תוכניים, אי-בהירויות וסתירות, ומציע הצעות רלבנטיות לתיקון כל אלו. עוד משהו שכדאי לדעת: עריכת תוכן כוללת, מטבעה, גם עריכת לשון. למרות מה שאולי שמעתם, השתיים בלתי-נפרדות  עריכת לשון ועריכת תוכן מחוברות זו לזו כמו תאומות סיאמיות. כלומר, אפשר לנסות להפריד ביניהן, אבל זה לא ייראה טוב. 

© כל הזכויות שמורות לנופית לוי-איתן

bottom of page